Monday, March 9, 2015

Brza torta od breskve i pavlake


Stvarno brza torta koja ne oduzima puno vremena i ne zahteva veliko
kulinarsko iskustvo.
Autor: ASTRAKIRA
1h Jednostavno
Sastojci
16 osobe
300gr piškota
800gr kompota od breskve
1l soka od breskve
250gr prah šecera
400gr kisele pavlake
500ml slatke pavlake
3 kesice želatina
Priprema
1. Piškote natopiti sokom od breskve i poredjati ih na okrugli tanjir. Ulupati slatku pavlaku
sa 200gr prah šecera, pa kad je cvrsto ulupana, dodati kiselu pavlaku i nastaviti s
mucenjem. Rastopiti dve kesice želatina po uputstvu s kesice.
2. Breskve iz kompota iseckati na sitne komadice (par bresaka ostaviti za preliv preko
torte). U umuceni krem dodati seckane breskve i rastvoreni prohladjeni želatin i dobro
promešati, pa celu masu izruciti preko piškota.
3. Par bresaka iz kompota samleti u blenderu, po potrebi dodati malo soka i 50gr prah
šecera. Rastvoriti jednu kesicu želatina po uputstvu s kesice i dodati u preliv. Preliti
preko cele torte, i ostaviti par sati u frižideru da se stegne.
Posluživanje
Ja sam dekorisala tortu žele vocem i cokoladnim mrvicama. Prijatno!
www.coolinarika.com

No comments:

Post a Comment