Monday, March 9, 2015

Tuniski kolac



Ovaj me kolac osvoijo!!! Kolac bez brašna, ukusan, lagan i jedostavan za
pripremu. Toplo ga preporucujem:) Probajte!:)
Autor: cvet71
1h
Sastojci
1 sloj
150 gr seckane orahe
2 sloj
8 belanci
200gr šecer
3 žlice marmalad od marelice
1 kesica vanilin šecer
3 sloj
8 žumanca
250ml mlijeko
10 žlice šecer
6 žlice griz
250 gr margarin
4sloj
2 kesice šag pjena Podravka
250ml hladno mljeko
Priprema
1. sloj
2. Tavi br. 40 obložite sa papir za pecenje
3. Orahe naseckajte na krupno
4. Poredajte ih u tavi
5. Pecite ih, ne dugo , samo malo
6. sloj
7. Belanci dobro izmutite sa šecer
8. Dodjate marmeladu i vanilen šecer
9. Sa ove smjese prelijte pecene orahe u tavi
10.Pecite 15 min na 250 C
11.Ostavite još 15 min u pecnici
12.sloj
13.Žumance stavite u lonac u nih promješajte mljeko i šecer
14.Kuhajte na laganoj vatri kratko
15.Dodajte griz i kuhajte doj smijesa ne postane gušca
16.Ostavite nek se smjesa dobro ohladi
17.Dodajte margarin
18.Dobro sve promešajte sa mikserom da smjesa postane jednakva
www.coolinarika.com
Tuniski kolac
4 sloj
Mljeko i šlag pjenu izmiksirajte miskerom da postane gusta smjesa U tavi nad pecene
belanci podjednako premazite smjesu od 3 sloj
Odozo podjednako premarite šlag pjenu
"TIHANA-SPLIT": http://www.coolinarika.com/slika/144333"
ARMA
Posluživanje
Odozo možete ukrasite po željiž: ribano cokolado, cokoladni preliv ili orasi
www.coolinarika.com

No comments:

Post a Comment