Saturday, March 7, 2015

Kokos Rolada





 Sastojci
  • biskvit

  •  - 7 zumanjaka
  •  - 7 zlica secera
  •  - 7 zlica brasna
  •  - 1 prasak za pecivo
  •  - snijeg od 7 bjelanjaka
  • nadjev

  •  - 70gr kokosa
  •  - 2 zlice mlijeka
  •  - 100gr margarina(maslaca)
  •  - 100gr zele bombona
  •  - 70gr grozdica
  •  - rum
  • krema

  •  - 3 cijela jaja
  •  - 6 zlica secera
  •  - 100gr cokolade
  •  - 150-200gr margarina(maslaca)

Priprema



Tezina : srednje zahtjevno
  1. NADJEV
    Margarin/maslac izmixati s mlijekom, dodati kokos,
    nasjeckane zele bombone i grozdice, namocene u rum.
    Sve oblikovati u roladu, zamotati u prozirnu foliju
    pa staviti da se hladi.
  2. KREMA
    Jaja i secer, skuhati na pari, ali pred kraj dodati cokoladu
    pa i nju zajedno otopiti.
    U prohladeno dodati margarin/maslac.
    Ostaviti da se malo stegne, dok se biskvit ispece.
  3. BISKVIT
    Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom, postupno
    dodavati brasno sa praskom za pecivo i na kraju
    lagano umijesati snijeg.
    Biskvit peci u namazanom i papirom za pecenje
    oblozenom, limu.
    Peceno ,okrenuti na kuhinjsku krpu, malo posutu sa secerom,
    i umotati roladu.
  4. Biskvit odrolati, premazati kremom, a na rub biskvita, poloziti
    nadjev
    Sve zajedno saviti i ostaviti u hladnjak da se stegne, nekoliko sati.
    Premazati preostalom kremom i posuti kokosom.
  5. Prijatno !!

No comments:

Post a Comment