Monday, March 9, 2015
Slana torta
Htijela sam da napravim nesto sto je efektno, lako, brzo i izdasno. Evo ispala
je ova slana torta. Nadam se da ce Vam se svidjeti. Mozete je praviti kako
zelite, pustiti masti na volju i kombinirati, zavisno sto vole ukucani i gosti
naravno.
Autor: kona
Jednostavno
Sastojci
12 snita tost kruha bez kore
150 g sirnog namaza sa okusom plavog
sira
150 g sirnog namaza sa okusom lososa
3 jajeta tvrdo kuhana
200 g presovane sunke
150 g tunjevine u maslinovom ulju
za ukrasavanje
200 g kiselog vrhnja
100 g majoneze
paradaiz cheri
po potrebi rendanog sita tipa
ementaler
mljevenih pistacija
slane kuglice
Priprema
1. Poredati na tacnu tri snite tost kruha i obilato namazati krem sirom sa okusom plavog
sira. Sitno nasjeckati presovanu sunku i posuti( ostaviti malo za ukrasiti).
2. Namazati ponovo tri snite sa ostatkom krem sira, jednu snitu prepoloviti, pa je staviti
namazanom stranom prema dole, na krajeve torte. Druge dvije stavite u sredinu, ovo se
radi da bi se torta prilikom rezanje bolje drzala. Sitno nasjeckati oguljena tvrdo kuhana
jaja.Sada tortu premazati krem sirom sa okusom lososa, posuti sjeckanim jajima i
pritisnuti sa namazanim snitama poredanih jedena do druge. Opet namazana strana
okrenuta prema dole. Ocjediti ulje iz tunjevine i izmrviti viljuskom.Slozene snite kuha
premazati dijelom mjesavine kiselog vrhnja i majoneze, posuti izmrvljenu tunjevinu i
poklopiti ponovo sa tri snite( jednu presjeci na pola i staviti je na krajeve a druge dvije
u sredinu) namazanog kruha mjesavinom kiselog vrhnja i majoneze.
3. Sada vec formiranu tortu obilno premazati mjesavinom vrhnja i majoneze. Ukrasiti
sjeckanom sunkom, mljevenim pistacijama i ribanim sirom. Ohladiti dobro u frizideru.
Prije samog serviranja tortu uksasiti presjecenim paradajizom i slanim kuglicama
Posluživanje
Rezati na snite
www.coolinarika.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment