Sastojci
- Testo:
- 2 dlmleka
- 3 dlvode
- 20 grsvezeg kvasca
- 50 grputera
- 1 kašikašećera
- 1 kašicicasoli
- oko 1 kgbrasna
- Fil od višanja
- 200 grvišanja
- 50-100 gršećera
- 2 kašikegustina
- Fil od vanile
- 0,5 lmleka
- 4 kašikešećera
- 1 puding (40 gr)vanile
- jajeza premazivanje
Priprema
- 1/slika/2138547/Prvo skuvati filove:Visnje sa secerom kuvati par minuta zatim u sok od visanja ili vodi razmutiti gustin i zakuvati kao obican puding. Ostaviti da se hladi.Pudin od vanile skuvati sa uputa koji su navedeni na kesici, takodje ostaviti da se ohladi.U mlako mleko i vodu dodati kvasac, secer, so i otopljen puter, odmah dodavati malo po malo brasna da se dobije lepo mekano testo (ne postujte date mere brasna, vec po osecaju). Umeseno testo ostaviti da nadodje i udupla se. Zatim izruciti na radnu povrsinu i formirati loptice velicine kinder jajeta, znaci manje nego teniska loptica.
- 2/slika/2138551/Kad napravite sve kuglice onda od prve pocnete da razvijate kao na slici.
- 3/slika/2138559/Fil sam sipala u poslasticarske kese i tako nanosila, mnogo je jednostavnije i brze...ako nemate poslasticarske kese posluzite se obicnim malo jacimkesama za zamrzivac.
- 4/slika/2138563/Ugrejati rernu na 200 C. Napravljenje gusenice odmah premazati umucenim jajetom i peci dok ne prime lepu rumenu boju.
- 5/slika/2138569/Posto nam se jako svidjaju kiflice sa fetom i maslinama, napravila sam i ove divne stapice u slanoj varijanti.
- 6/slika/2138573/Ovo je originala iz pekare :)A sta kazete jel sam ih potrefila :)
- 7/slika/2138575/Njam njam
Posluživanje
Divno kremasto punjenje.
No comments:
Post a Comment