Sastojci
- 3jaja
- 1 šalicašećera
- vanil šećer
- 1 šalicaulja
- 1 šalicabrašna
- 1 šalicagriza
- 1 šalicamlijeka
- malo praška za pecivo
- 1 staklenkavišanja
šalica > 2dl
Priprema
- 1/slika/2138267/Tepsiju 20/30 namastiti i pobrašniti ili staviti papir za pečenje!Rernu uključiti na 180 stupnjeva!
- 2Jaja i šećer ,vanil šećer umutiti mikserom do pjenaste smjese! Doadati ulje i još malo miksati!
- 3/slika/2138281/Postepeno usipati brašno s praškom za pecivo ,mješajući kuhačom ,pa griz i na kraju mlijeko.
- 4/slika/2138273/Sipati pola smjese u protvan i staviti peći desetak minuta!Izvaditi iz rerne i staviti višnje , preko njih ostatak smjese!Peći još desetak minuta ,tek da malo ,malo porumeni!
- 5/slika/2138277/Jako je važno da se kolač ne prepeče ,zato treba budno biti pored rerne ,prvi puta najbolje lagano probati prstom da li je tijesto dovoljno čvrsto da višnje ne propadnu ,ja sam prvi dio smjese pekla 8 minuta i poslje još osam ,ako se zareši neće biti sočan!
- 6/slika/2138279/Ako pitate beta testera ,reći će vam da se može jesti i vruć ;)
Posluživanje
Recept sam dobila od Tinove mame ,a dodajem kao skroman doprinos Mimicinom voćnom danu :)
No comments:
Post a Comment