Sastojci
- 400gbrasna
- 50mlulja
- 250mlmalkog mljeka
- 1mala kasicicasoli
- 1mala kasicicasecera
- 1vrecicasuhog kvasca
- Nadjev:
- 300gspanaca
- 150gkravljeg sira ili krem sira
- 1jaje
- 1zumance za premazivanje i susam za posipanje
- so po ukusu
Priprema
- 1Zamlaciti mljeko pa odvojiti malo za kvasac da naraste sa malo brasna i secera .
- 2/slika/2139323/Dok kvasac nadodje pripremiti spanac .Oprati i ocistiti spanac pa isjeci na sitno dodati sir i jaje i umjesati ,naravno posoliti po ukusu .
- 3/slika/2139325/Nadosli kvasac sipati u brasno zatim ulje i mljeko i sve zajedno dobro umjesiti .ostaviti tjesto da podupla.
- 4/slika/2139329/Nadoslo tijesto staviti na pobrasnjeni sto i odvojiti jednu trecinu od tjesta .
- 5/slika/2139331/Sa vecom loptom tjesta : razvuci na sto precnik 26cm pa poloziti u pripremljeni kalup ili tepsiju manju sa pek papirom, tako da uz starne kalupa razvuc oko 2cm tjesto .
- 6/slika/2139333/Na to sipati pripremljeni spanac i rasporediti ga fino.
- 7/slika/2139335/Sa ostalim tjestom koje smo odvojili na pocetku praviti valjuske ili lente kako vam je lakse .
- 8/slika/2139337/Pa prosarati po spanacem ,premazati zumancem i posuti susam .
- 9/slika/2139339/Peci u zagrejanoj pecnici na 200°
Posluživanje
Prijatno !
No comments:
Post a Comment