Monday, March 9, 2015

Fileti lista na mlinaricin nacin


Vrlo jednostavan recept za pripremu oborite ribe, ali i lososa i potocne
pastrve. Odlican prijedlog za dane posta ili za rucak na Badnji dan. Recept je
na mlinaricin nacin, jer su obicno pokraj mlinova, tj. vodenica tekli potocici u
kojima je bilo pastrva, u mlinu je bilo brašna, mlijeka, maslaca, zna se,
mlinari su bili imucni i nikada gladni, za razliku od obicnih ljudi. Tako nastade
ova jednostavna, a fina delicija. Starinski i provjereno dobar recept,
jednostavan, a baš poseban.
Autor: Milicza
20min
Sastojci
2 osobe
riba
6-7 manjih fileta lista
-- mlijeko
-- brašno
umak:
2 žlice maslaca
1 limun, sok
2 velike žlice peršina
-- sol
Priprema
1. Filete lista umocimo u mlijeko (molim iskljucite predrasude), a zatim uvaljamo u
brašno.
2. Brašno stresemo, ribu položimo u tavu gdje smo jako zagrijali maslac na kojem cemo
pržiti.
3. Filete pecemo s obje strane dok ne postanu zlatnožuti, a onda ih posolimo.
4. Kad je riba ispržena, položimo je na zagrijani pladanj, nakapljemo na nju malo
limunovog soka, pospemo peršinom i prelijemo maslacem, na kojem smo je pržili.
5. Po želji diodamo malo svježeg maslaca na vrucu ribu i par kapi bijelog vina. Servirati uz
par kriški limuna.
Posluživanje
Servirati uz par kriški limuna i bocu dobrog suhog bijelog vina. Ja sam poslužila ovo kao
toplo predjelo, no može biti lagana vecera.
www.coolinarika.com

No comments:

Post a Comment