Monday, March 9, 2015
Multivitaminska torta
Lagana i brza vocna torta :P
Autor: Flint21
Sastojci
Podloga:
200 g dvopeka
125 g maslaca
2 zlice secera (po zelji)
Krema:
500 g jogurta od marelice (bilo koji
vocni da pase uz voce koje
stavljate u kremu)
400 ml vrhnja za slag
500 g mijesanog voca (breskve,
marelice, ananas..)
1 zlicica arome vanilije
1 paketic zelatine
Preljev:
300 ml multivitaminskog soka
1 paketic preljeva za torte
ili
pola paketica zelatine
Priprema
1. Dvopek razmrviti valjkom za tijesto. Mrvice izmijesati sa omeksalim maslacem i 2 zlice
secera (moze i vise ili manje). Podlogu utisnuti u kalup za torte. Staviti u hladnjak da se
ohladi i stisne.
2. Jogurt i aromu vanilije (moze i 1 vanilin secer) izmijesati. U drugoj posudi izmiksati
vrhnje za slag.
3. Zelatinu namociti u 4 zlice hladne vode. Ostaviti 10ak minuta, zagrijati i dodati smjesi
od jogurta.
4. Voce narezati na sitne komadice i lagano umijesati u jogurt i dodati vrhnje za slag.
Kremu istresti na podlogu od dvopeka i staviti u hladnjak.
5. Ako koristite preljev za torte: preljev i 2 zlice secera staviti u malu zdjelicu. Dodati sok
i kuhati na laganoj vatri neprestano mijesajuci dok se secer ne otopi. Ostaviti da se
ohladi. Kada se preljev poceo stvrdnjavati preliti ga preko hladne torte.
6. Ako koristite zelatinu: namociti zelatinu u 2 zlice hladne vode i ostaviti ju 10ak minuta
da se stvrdne. Zagrijati multivitamnski sok i u njega dodati zgnjecenu zelatinu (sa
vilicom). Preliti po hladnoj torti.
www.coolinarika.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment