Sastojci
Piletina:
- 2pileća batka
- 400gpilećih prsa
- mješano povrće za juhu,sol
Jufka/kore:
- 4 -6jufke/kore za pitu
- 400mlpileće juhe
Preljev od jogurta:
- 600mlpileće juhe
- 200mljogurta/čvrsti/grčki
- 3žlicepune/brašna/glatko
- 2jaja
- 2češnja češnjaka
- 1žlicasvjetlgo octa/jabučni
- sol
Preljev od maslaca:
- 1žlicamaslaca
- 1/2žličiceljute papričice
Priprema
- 1/slika/2138979/Operite dijelove piletine pa stavite kuhati u slanu hladnu vodu.Moze se staviti i ostalo povrce kao za juhu pa da kasnije imate finu juhicu a moze i bez.Nemojte zaboraviti posoliti.
- 2/slika/2138983/U protvan/ja sam koristila srednje velicine a mozete i u veliki koji dolazi s pecnicom ,premazite uljem.Stavite jufku jednu na drugu lagano naguzvajte .Premazite kistom i ulje.Stavite peci desetak minuta na 200C dok jufka se ne zapece i dobije finu boju.
- 3/slika/2139001/Kad je jufka pecena izvadite je vani i prelijte sa juhom/4 dl.Pustite da stoji dok sve ne napravite.
- 4/slika/2139005/Napravite preljev:U lonac stavite cijela jaja,posolite,dodajte sitno nasjeckani cesnjak ,ocat,brašno ,jogurt,Sve dobro zamijesajte metlicom.Stavite na laganu vatru zagrijavanjte dok se ne zgusne kao gusti besamel.
- 5/slika/2139011/Ohladenu piletinu razvucite prstima u trakice.Obavezno bacite kozu.
- 6/slika/2139013/Slozite tavu:Na pecenu jufku stavite piletinu fino je rasporedite na piletinu prelijte je pripremlejnim preljevom od jogurta.Napravite drugi preljev:U posudu otopite maslac s ljutom tucanom paprikom.Prelijte preko tave.Sve skupa jos deset minuta zapecite na 200C.Izvadite pa puustite da se lagano ohladi prije nego servirate.
Posluživanje
Servirajte sa salaticama ,preliveno jogurtom.
No comments:
Post a Comment