Sastojci
- 2tikvice
- 2jaja
- 2kasike brasna
- 300 mlslatke vrhnje
- 100 grkisele vrhnje
- 100 grribanog sira
- 2cesnja cesnjaka
- maslac,sol,biber,muskatni orah,mlj.paprika
Priprema
- 1Tikvice operite,posusite i izrezite na tanje kolutice.Posolite i ostavite da puste vodu 30min.,pa ih dobro iscjedite.Ukljucite pecnicu da se zagrije na 180c°.
- 2U posudi izmjesajte jaja,oba vrhnja,protisnuti cesnjak,brasno,sol,biber,malo muskatnog orascica,mlj.ljute ili slatke paprike i 50 gr sira.Na kraju dodamo i kolute tikvice.
- 3Keramicku posudu ili zasebne manje posudice namastimo maslacem.Izlijemo smjesu,pospemo ostatkom sira i stavimo jos po koji listic maslaca.Pecemo oko 20-30 min.dok lijepo porumeni.Prohladite, pa sluzite.
Posluživanje
Posluzite ovaj gratin uz salatu po izboru.
No comments:
Post a Comment